Menu Zamknij

Menu - 310 zł/os

Obiad

Zupy - 1 do wyboru: 
Rosół z makaronem tradycyjnie podany ze świeżą pietruszką 
Krem ziemniaczany z chipsami z boczku 
Zupa z jurajskich podgrzybków z łazankami 
Krem z białych warzyw z prażonymi migdałami 
Zupa cebulowa z rumianymi grzankami i włoskim Corregio 
Krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym 

Danie główne - 4 mięsa do wyboru: 
Schab po staropolsku 
De Volaille z wiejskim masełkiem 
Pieczeń wykwintna sosem zalewana 
Kura w szpinakowej kołderce Rolada wołowa we własnym sosie 
Udka faszerowane na złoto pieczone 
Polędwiczki w borowikach 
Filet z zagrodowego kurczęcia w złocistej panierce 
Delikatne roladki z młodego wieprzka w sosie własnym 
Kieszonki drobiowe z aromatycznym nadzieniem 

Dodatki skrobiowe: 
Ziemniaki kraszone 
Frytki lub talarki ziemniaczane - 1 do wyboru 
Kluski śląskie lub kopytka - 1 do wyboru 

Dodatki na ciepło - 1 do wyboru: 
Buraczki zasmażane, marchewka z groszkiem, warzywa gotowane, kapusta zasmażana 

Dodatki na zimno - 3 do wyboru: Z kapusty czerwonej, z kapusty kiszonej, z marchewki i ananasa, z selera z rodzynkami, z kapusty „Colesław”