Menu - 310 zł/os
Obiad
Zupy - 1 do wyboru:
Rosół z makaronem tradycyjnie podany ze świeżą pietruszką
Krem ziemniaczany z chipsami z boczku
Zupa z jurajskich podgrzybków z łazankami
Krem z białych warzyw z prażonymi migdałami
Zupa cebulowa z rumianymi grzankami i włoskim Corregio
Krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym
Danie główne - 4 mięsa do wyboru:
Schab po staropolsku
De Volaille z wiejskim masełkiem
Pieczeń wykwintna sosem zalewana
Kura w szpinakowej kołderce
Rolada wołowa we własnym sosie
Udka faszerowane na złoto pieczone
Polędwiczki w borowikach
Filet z zagrodowego kurczęcia w złocistej panierce
Delikatne roladki z młodego wieprzka w sosie własnym
Kieszonki drobiowe z aromatycznym nadzieniem
Dodatki skrobiowe:
Ziemniaki kraszone
Frytki lub talarki ziemniaczane - 1 do wyboru
Kluski śląskie lub kopytka - 1 do wyboru
Dodatki na ciepło - 1 do wyboru:
Buraczki zasmażane, marchewka z groszkiem, warzywa gotowane, kapusta zasmażana
Dodatki na zimno - 3 do wyboru:
Z kapusty czerwonej, z kapusty kiszonej, z marchewki i ananasa,
z selera z rodzynkami, z kapusty „Colesław”
Desery - 1 do wyboru:
Lody na gorących wiśniach
Szarlotka na sosie malinowym
Suflet z ciemną czekoladą w kompozycji bitej śmietany i gałki lodów
Panna Cotta z sosem wiśniowym
Szarlotka na ciepło podana z lodami
Gorące kolacje:
Kolacja pierwsza - 1 do wyboru:
Tradycyjny żur podgrzybkami pachnący w kiełbaskę bogaty podany z jajkiem
Zupa gulaszowa
Bogracz
Strogonov
Zupa meksykańska
Kolacja druga
Szynka wieprzowa żywym ogniem płonąca przed Gośćmi serwowana
Dodatki do wyboru:
Talarki, ziemniaki z wody, kopytka opiekane, kasza - 1 do wyboru
Kapustka zasmażana lub surówka - 1 do wyboru
Kolacja trzecia - 1 do wyboru:
Kurczak w sosie pieczarkowym na aksamitnym ryżu podany z warzywami z gorącej pary
Sakwa wieprzowa z ziemniaczanymi talarkami i surówką z kapusty pekińskiej
Pieczeń w sosie cebulowo-kminkowym podana z ziemniaczkami i surówką z czerwonej kapusty
Kurczak faszerowany oscypkiem i boczkiem w sosie winno-żurawinowym
podany z gratin i surówką z marchewki i ananasa
Bawole oko ze schabu w aromacie śliwki zapieczone w boczku
podane z opiekanymi kopytkami i zasmażanymi buraczkami
Kolacja czwarta
Barszcz czerwony z krokietem lub pasztecikiem
Paleta zimnych przekąsek:
Bukiet swojskich mięs tradycyjnie pieczonych, wędzonych kiełbas i podsuszanych kabanosów
Deska serów regionalnych i pleśniowych
Pasztet po staropolsku z żurawiną
Tymbaliki drobiowe
Rożki z szynki z musem chrzanowym
Galantyna domowa z kurczaka
Jaja faszerowane
Śledź podany w trzech smakach
Sałatki: ziemniaczana, jarzynowa, gyros, królewska, ryżowa, włoska, grecka, Caprese - 2 do wyboru
Kosz pieczywa
Napoje:
Bufet z kawą i herbatą
Woda niegazowana z cytryną - 1l/os
Sok (pomarańczowy, jabłkowy) - 1l/os
Opcje dodatkowo płatne:
Dzbanek soku 1L – 7,00 zł
Napoje gazowane w butelkach szklanych (Coca-Cola, Fanta, Sprite, Kinley) 0,2L – 3,00 zł
Napoje gazowane (Coca-Cola, Fanta, Sprite, Kinley) 0,5L – 4,50 zł
Wódka (wyborowa, Jan III Sobieski, Czysta de Lux) 0,5L – 35,00 zł
Wino (dry, semi-dry, sweet, semi-sweet) 0,7L – 35,00 zł
Piwo butelkowe (Tyskie, Żywiec, Warka Strong) 0,5L – 5,00 zł
Piwo butelkowe smakowe (czerwony lager, pszeniczne, ciemne łagodne) 0,5L – 6,00 zł
Owoce – cena kalkulowana indywidualnie
Ciasto – cena kalkulowana indywidualnie
*ciasto, napoje, alkohole można zakupić u nas w cenach promocyjnych lub dostarczyć we własny zakresie